cestami slepých ptáků

cestami slepých ptáků

Anotace: když shoří katedrála, plesové šaty z oříšku pro Popelku obleče málokdo...

je  těžké  rozlousknout  tvrdý  oříšek

a nerozmačkat  při  tom  jeho  jádro

na  padrť

je  to  mnohem  těžší

 než  v  něm  při  šťastné   náhodě

  objevit   voňavé  plesové  šaty

pro  Popelku...

v  požáru  katedrály   umírá  zvon

když  jeho  srdce pukne  při  infarktu

a  to  jediné  skutečně

p r a v é   o ř e c h o v é

je  pak  větrem  rozevláto  s  popelem

do  všech  koutů  světa

a  Fénix  neví  odkud  vzlétnout

.

Autor Frr, 16.04.2019
Přečteno 338x
Tipy 23
Poslední tipující: ZILA78, Iva Husárková, Pamína, Amonasr, Marten, Avola, šerý, vlnka, piťura, Mt. Blanc, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Piják sanktusu není sanktusník
Nejenom oheň v srdci mívá špatný den..Díky.

18.04.2019 10:09:33 | Now

Po dnešní cestě Literu mi "štrejchl" o nos Tvůj vyzrálí oříšek. Hladovým zubem rozlouskl... slušivé verše.
Trochu opět jiné a rozmanitost to já rád.

16.04.2019 12:07:26 | šerý

:-D***

16.04.2019 12:26:50 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí