Noc oblékla si šat pohřební

Noc oblékla si šat pohřební

Anotace: Báseň o temné noci

Sbírka: Matčiny oči

Noc oblékla si šat pohřební
a měsíc jak věnec smuteční
vyšel na černý fábor nebe
a hvězdičky kolem něj řeční

Bledá luna jak kvítky sasanek
jež dávno zdobí lesní hroby
zabloudil mezi stromy jarní vánek
aby chránil hlavičky od nejčistší běloby
Autor Petr27, 02.05.2019
Přečteno 333x
Tipy 2
Poslední tipující: Marten, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí