Žalozpěv

Žalozpěv

Větévky šeříků,

v nich kvítek lilie.

A nejen ze zvyku

slza je zalije.

 

Když žal bezútěšný

a pláč z beznaděje,

když zas bolest dnešní

ještě v zítřek spěje.

 

Když období smutku

střídáno bolestí,

když pár z lásky skutků

snad stezku proklestí.

 

Když zavřou se víčka,

když duše zavolá...

Pak už jen svíčka

pro víru plápolá.

 

Když kříž nad hlavami

mlčky jen ční...

Kristus volá s námi:

Pokoj věčný!

 

Pak dál samo kráčí žití

bez těla napořád.

Museli se rozloučiti,

jen vzpomínka...

jen vzpomínka bude hřát...

 

Daruj, Pane, pokoj.

Autor Karel A.P., 21.05.2019
Přečteno 307x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, Kapka, danaska
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Domnívám se že v katolickém dialektu se říká "pní" nikoliv "ční"
Jinak je básnička bez chyby, příkladně úředně truchlivě mrtvá.

22.05.2019 11:30:34 | Karel Koryntka

Taky chválím.

21.05.2019 23:13:44 | Kapka

Takové krásnosmutné. Jsem ráda, že chválím jako první. Daniela z Prahy.

21.05.2019 22:06:23 | danaska

Danielo, děkuji

21.05.2019 22:09:27 | Karel A.P.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí