Pohlédnu do slunce

Pohlédnu do slunce

Anotace: Vnitřní zpověď, nejistota, nejasné cíle, pochyby nad sebou a jakási lítost nad prázdným životem - to všechno se mi utvořilo v básničku. Nikdy jsem příliš nebyl na rýmovanou poezii, ale tentokrát to ty rýmy prostě chtělo.

O samotě sedím
píši marná slova
klíče ke dveřím, jež nevidím.
Čekám na zázrak
čekám na znamení
na dotek, co mě probudí.

Vidím jen střepy
nevidím celek
svaté i moudré znám.
Mám věřit srdci
nebo jen mysli
na čí radu dát mám?

Vím, že byl čas
kdy něco jsem propás
kámen či oltář nepolíbil.
Zápěstí bez jizev
a tělo bez modřin
zrcadlo pěstí jsem neroztříštil.

O samotě sedím
vyhlížím z okna
čekám na znamení, čekám na zázrak.
Pohlédnu do slunce
a nezavřu víčka
dokud nepochopím či neztratím zrak.
Autor Leon., 03.03.2007
Přečteno 342x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zkus věřit svému srdci.. to ti ukáže cestu

03.03.2007 11:08:00 | Najlin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí