2015

2015

Anotace: Smrt

Byla tam!
Zrozená z jeho prachu,
na věčnost, pro všechny živé,
neviditelný pomník
jediného hříchu a strachu


Mrazivá a tichá,
byla všude v prostoru
a všude tam,
kde ještě život mohl
ve všech barvách dýchat


Ach, a ten člověk,
který své dítě
kdys choval v náručí,
učil první slova,
teď ležel bezmocně
v posteli bez jediného slova.
To ona...


Slzy vycházejí z moří,
na nebi pluje bílý mráček,
na kostelní věž vysokou
sedl ptáček
uvězněný v mrakotách
jeho hlásek
Stopky času, červená...
v proudu času tě zastavila.
Autor Isla, 12.10.2019
Přečteno 322x
Tipy 8
Poslední tipující: ZUZ271, zdenka, mapato, Frr, Krahujec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

strašně smutný...a tísnivý...ale i takový může být život...
a děkuju za Tip k "přes bláto, louže", mapato...hezký zbytek dne (:-)...m

04.05.2020 15:02:22 | mapato

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí