Občas je život skutočný

Občas je život skutočný

Nie je vždy všetko ružové
ako vyliezajúci klitoris
či jazyk zo zdochliny

úsmev občas vŕzga
ako staré kolená
rozhegané hojdacie kreslo
staromódny bicykel
lenivé dvere
či vyležaná posteľ
ktorá pamätá toľko krkolomných kúskov

oči občas ovládnu žmurkajúce vodopády
ktoré sa dajú viečkami vyžmýkať do sĺz
a poslať na pretekársku dráhu líc
vlhkých ako tangáče nymfomanky
či dlane úchyláka
číhajúceho pod schodami v paneláku
na detskú obeť

ruky sa občas trasú ako blesk
ktorý sa nevie rozhodnúť kam udrieť

ako mäsitý zadok po plesknutí dlane
počas prírazov odzadu

ako brada citlivky
pri sledovaní romantického filmu

občas

aj hlas sa občas zasekáva v hrdle tak
že aj neudržiavaný výťah v starej bytovke
by mu závidel

občas príde slabosť a strach
že ten život je naozaj skutočný
a jeho súčasťou umieranie
Autor Nervaque, 04.11.2019
Přečteno 232x
Tipy 9
Poslední tipující: gallatea, Donne, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Obávam sa, ze je...

27.09.2021 21:12:29 | gallatea

Pěkné... s přírazy skutočností.

04.11.2019 11:59:09 | šerý

Poslední dobou se probouzím svým hlasem, je znetvořený tak, že se ho začínám bát.
Strach nemám. Jenom ten zvláštní smutek.
Ráda čtu ty Tvé texty.

04.11.2019 08:59:23 | Philogyny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí