Loučení poslední

Loučení poslední

Anotace: Prosím, okomentujte toto dílo konstruktivně ;-)

S velkým vypětím,

dávám ti pozdrav posledním objetím.

To ticho přeřvalo tvůj hlas!

Říkáme mu čas.

 

Jako stín při rozbřesku se tvoje slova ztrácí,

ty vzpomínky se mi vrací.

V mé mysli nastal mezi přítomností a minulostí zlom,

ještě jednou mi úsměv do rtů vlom!

 

Poslední úsměv věnovalas mým očím,

slzy však z nich močím.

Chadem je lemován tvůj dech,

ten doprovází můj vzdech.

 

,,Ještě jednou to prožít chci!"

Vlož radost do života starci.

Slyšíš nářek můj?

Duše tvá při mě stůj!

 

Co to je tedy duše?

Co na to říká tvé srdce, buše [bušíc]?

Přebývá v tvém těle přece?

Nebo se uvolnilo z této klece?

 

Bojuj o život ze všech sil!

Vždyť všude jsem s tebou byl.

A nyní mě máš opustit?

Jak něčemu takovému mám dopustit?

 

Z tvé ztráty tento šedivý splín

neudusí ani chuť nejlepších vín.

Podlaha slzy mé vstřebala,

ty jsi se nebi oddala.

Autor ZapomenutáBolest, 02.12.2019
Přečteno 329x
Tipy 3
Poslední tipující: breberkar
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Konstruktivně vzato na tom textu není jediná věc dobře.

08.12.2019 11:42:08 | Nikotin

Je to dobré - nic konstruktivního mě nenapadá :-)
Možná jen nevynechávat písmenka :-D

03.12.2019 07:48:17 | petrzal

Děkuji, můžete mi přiblížit, co jsem vynechal?

03.12.2019 16:50:08 | ZapomenutáBolest

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí