Deset mladých lékařů

Deset mladých lékařů

Deset mladých lékařů
v nemocnici pracuje,
nespí, nejí, stresuje,
život si tím zkracuje.

Jeden z téhle party
myslel, že je vševěd,
svůj úsudek přecenil,
zbylo jich jen devět.

Pacient na heroinu
bez dávky ztratil rozum,
a lékaře ubodal,
zbylo jich jen osm.

Jeden nepsal papíry,
tahali ho k soudům,
neměl, čím se obhájit,
zbylo jich jen sedm.

Jeden z těch sedmi lékařů
zaťal ruku v pěst,
biomatku uhodil,
zbylo jich jen šest.

Jeden z nich měl deprese,
už netěšil ho svět,
v koupelně se oběsil,
zbylo jich jen pět.

z těch pěti mladých lékařů
třem nestačila mzda,
odešli do ciziny,
zbyli jenom dva.

Ti dva zbylí lékaři
kariéru dělají,
denní, noční, služby,
vlastní život nemají.
Autor Ešus, 05.12.2019
Přečteno 270x
Tipy 6
Poslední tipující: Kyška, Donne, Iva Husárková, jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V první chvíli úsměv povedené karikatury dětské písně mi po chvíli zmizel, když rozum se ozval, že jde o hořkou pravdu.

06.12.2019 07:11:07 | petrzal

Povedená, jak 10 malých černouškú. Bohužel, to tak je,
za chvíli už nas kdo léčit mít nebude.
^ST^ ;-)

05.12.2019 23:19:48 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí