Sama doma

Sama doma

 
Sama doma
 
Bola som za oknom doma.
Pozerala cez dvojité sklo.
Premýšľala...
ako je každé okno,
pamiatkármi chránené,
tak jedinečné.
 
Ako z neho opadá farba,
a pomaly praská. 
Na parapete zostávajú,
kúsky bieleho laku.
 
Každé je inak veľké,
preto sa nedá vymeniť...
len tak za moderné.
Bolo by to totiž drahé.
Ženie sa kúdoľ prachu.
 
Bola som za oknom doma. 
Prachu som sa nadýchla tak,
že som si kýchla...
až sa triasli steny.
 
Lak sa zosypal na zem.
Premýšľala som o irónii.
Ako može byť okno,
tak obyčajné
a pritom, tak vzácne?
 
Pomaly zo mňa padá farba,
popraskala.
Oprašujem si z blúzky,
drevené kúsky.
 
Bola som za oknom,
sama doma. 
Autor Gatita, 16.03.2020
Přečteno 291x
Tipy 4
Poslední tipující: Kubíno, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

v básni zaznívá nevtíravá atmoška....ST* :-D*

16.03.2020 19:14:57 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí