Hořká pomsta

Hořká pomsta

Anotace: Příběh pážete - Hořká pomsta

V temnotě svázán pomstu svou chystám,
jídlo na měsíc chystám místním krysám.
Práci bývalé lásky využiji k naplnění,
kapky nápoje smrti a listů salátu vlnění.

Zrádkyně nechává mu jídlo s ranním obutím,
ráno přísadou mu snídani lásky ochutím.
Vstávat brzy, ještě před kohoutem v dešti.
Pak dění budu jen sledovat na vysoké třešni.

Nový den nastal, nese pokrm jak slibovala.
Odchází pracovat, milostný vzkaz šifrovala.
Kazím kaluže kalich, kapu kapky kalné kapradiny.
Vše nachystáno, uvolňují se hněvu mého hladiny.

Dveře se mu otevírají, však není to můj cíl.
To žena stará, nejspíš matku domů nosil.
Zakusuje můj plán, stejně tak i mé svědomí,
Ztrácím sílu na třešni, padám dolů do bezvědomí.

Autor báseňkář, 05.04.2020
Přečteno 168x
Tipy 3
Poslední tipující: NPPPP, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...

12.04.2020 00:38:27 | NPPPP

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí