Keď životu prší na hlavu

Keď životu prší na hlavu

Je chladný a daždivý život

sériový vrah času
klope na dvere každej hodine
lebo vie
že minúty sú tiež doma
a chystajú sa do postele

zabuchne za sebou
a škrtí ich žeravými prstami
akoby šlo o život

ale nejde

čas umiera iba naoko
pretože ho nevymyslel
ani piesok
ani ručičky hodiniek
ani displeje vyfackaných budíkov

srdcia zatiaľ sedia na obrubníku
fajčia sklamanie
a sledujú dažďovú vodu
ako ženie všetky hnijúce sľuby do kanála
medzi staré noviny
pokrčené parkovacie lístky
krysie náhrobky
a výkaly bezdomovcov

uz je im to ale jedno

už skameneli
Autor Nervaque, 18.04.2020
Přečteno 206x
Tipy 4
Poslední tipující: gallatea, lawenderr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí