Praskliny vedoucí ke svobodě

Praskliny vedoucí ke svobodě

Prsty přejíždím po prasklinách

jemně, abych je nerozšířil

prach vyfoukaje, v myšlenkách

se vracím tam, kde člověk byl

 

Silný, ba i krásný 

on patřil k lidem bdělým

žil snad život strastný?

pocity takto třídím

 

Když odraz do mých očí vpluje

vzpomínka mne děsí

na ničitele, jenž blízko je

a na staré zlé časy 

 

V kleče myslím na to křehce

vtom praskot slyším ostrý

dlaně krvácí a mráz se lehce

dotýká mé kostry

 

Další bolest, další šrám

na povrchu přibývá

naposled hladím hladký rám

když kolem záře nabývá

 

Tma mne nikdy nepohltí

už nesevře mne v chladnou náruč

zrcadlo tvář svou odvrátí

a nevezme mne ve svou područ 

Autor mooney, 17.09.2020
Přečteno 142x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Borecká, Emily Říhová, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí