Říjnové svítání

Říjnové svítání

Anotace: Říjnová balada

Sbírka: Písničky z domova

Daleko je v řijnu svítání
jen náznak světla v šeru
úzkostí jsme však zmítáni
jako bychom viděli příšeru

Slunce mi kratší trasu značí
jenom tma sedí jako havrani
nikde nezní ani zpěv ptačí
a pouze světlo mne zachrání

Říjen v mlze barvy ztrácí
jak stromy nosí pestré vzory
odlétli rovněž stěhovaví ptáci
a prázdné zůstali liščí nory

V říjnu se mnohem dřív smráká
slunci už sotva hřeje jeho plotna
na nebi starý havran bídně kráká
zatímco ty,stojíš v dešti samotná
Autor Petr27, 10.10.2020
Přečteno 220x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Donne, Psavec, Xardas, Tomcat
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"A místo tebe, střetám hejno vran." ;-)ST

10.10.2020 21:02:26 | Tomcat

:)

10.10.2020 21:46:29 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí