Vágus

Vágus

VÁGUS

Lidé k němu mají úctu?
Že vždy aspoň půlku tuctu
metrů od něj stojí bokem.
Nemusí ho spatřit okem
 
by poznali, že se blíží,
stojíc kdesi na refýži.
V tramvaji má, snad pro pózu,
k dispozici půlku vozu.
 
Postarší pán bez domova,
dost mu páchne pravá noha,
tělo, hlava, i ta levá.
Zdá se, že snad mu to neva.
 
Tento člověk bez domova
k obvyklému žití znova
nenašel již dostatek sil.
Snad se ani nepokusil.
 
Dávno není mužem činu,
zvyklý na hlad, bolest, zimu.
Je mu putna výše daní.
Přivyk také pohrdání.
Autor Koala, 23.10.2020
Přečteno 119x
Tipy 9
Poslední tipující: Guldrun, Marten, Lighter, Karel Doktor, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné, smutné, pravdivé. :)

23.10.2020 09:29:01 | Karel Doktor

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí