Blesky třesky

Blesky třesky

Blesky, třesky, tu z obloh řídnou,
mraky v mracích, vichrem tíhnou,
uragán i smršť,
smršťují ten den,
soudních pří a měr.

Zločin trestá, tresty snad,
černá díra, polkne vaz,
zhmotňujíc se na doraz.

Vrah panen,
ten služebník luciferův,
vyčkává na provaz,
co svědomí propíchne,
ty činy lovených mas.

Masakr luků, kalužemi louží,
ty louže puků,
kde v šatnících ubil šat,
rudých, zarudlých vnad.

Neodpustitelné, och ta ruka,
morem zkažená,
co masařkou bzučí,
ve mřížích i za mřížemi,
ten pach vajíček,
kladoucích vzdechlin.

Kladivo tluče do krve,
krví prořezlé,
a spravedlnost dokončí,
ten konec,
mačetami i hoblinou.

Milost, milost,
poslední slova,
co umlčí nenávist i zlost.
Autor Dejvis, 25.10.2020
Přečteno 121x
Tipy 1
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí