Poslední přání

Poslední přání

Anotace: Opět z archivu - zamyšlení jdoucího na smrt...

Nespěchejte tolik, bratře.
Což čeká na Vás poprava?
Najdete mne v prvním patře.
Na konci chodby doprava.

Na radnici zvony zvoní.
Na chrám září Boží zář.
I svou hlavu lidé skloní,
když jen vidí moji tvář.

Hádáte, proč žít v zajetí?
Najdu snad větu vhodnou.
Čekáte cit a objetí,
avšak oni věru bodnou!

Rány jsem tedy vracel zpět.
Za toto mne trest nemine.
Zbyde pár slůvek uvnitř vět,
A svět kolem mne zabije.

Nastal tak konec formalit.
Zde máš mé milé věci.
Mám to snad ještě zabalit?
Ne! Chceš být mužem přeci.

Nu,..

Nespěchej již tolik, bratře.
To na mne čeká poprava.
Polib ženu v prvním patře.
...
Na konci chodby doprava.
Autor Tomikk, 29.12.2020
Přečteno 192x
Tipy 13
Poslední tipující: Emily Říhová, Rozmarýna, Iva Husárková, Psavec, DominikN, šerý, mkinka, Vydima27, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Z posledních slov zamrazilo... Jednoduše skvělé (*ST).

30.12.2020 14:31:03 | Rozmarýna

líbí se mi :-))

30.12.2020 03:43:42 | Iva Husárková

Dosti povedené.

29.12.2020 18:07:18 | JanPlamínek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí