konvalinky

konvalinky

Anotace: konvalinková balada

Na jaře dívka bosa v lese
Ještě ji zebe zbylý sníh
konvalinky v dlaních nese
na věneček svatební

Pryč je jaro, dozrál klas,
dívčin krok jde lesem zas
kontryhelu plná nůše
v jejím těle nová duše

Na podzim už plody šípků
sbírají v lese do košíku
dítě k hrudi přivázané
mladé ruce lesu známé

Padla zima, všude sníh
tam v lese kdesi v závějích
jsou dvoje stopy zatoulané
a den už noci říká pane

Přišlo jaro, sněhy tají
uprostřed lesa na mechu
konvalinky obrůstají
dvě zmrzlá těla bez dechu
Autor pomeranch, 26.01.2021
Přečteno 146x
Tipy 8
Poslední tipující: Aramgad, mkinka, Emily Říhová, Psavec, šerý, Ane
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To zní až ponure baladicky. Uf.

27.01.2021 01:36:28 | šerý

Moc se mi líbí, krásné znázornění koloběhu života :)

27.01.2021 00:12:07 | Ane

Děkuji :)

27.01.2021 11:55:03 | pomeranch

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí