Smutná noc

Smutná noc

Smutná noc

Havran v svitu lampy krákorá
Jeho stopy déšť smyl záhy
Člověk v tom dešti jak mátoha
Kráčí zahalen pláštěm černé barvy
Šum suchého listí, svistot kol
Z dálky hluk města, jinak ticho kol

Za oknem tvář smáčená slzami
Déšť omývá sklo poseté rýhami
Lampa se kymácí ve vichru smělém
Ta tvář se neztrácí, jen opírá se čelem
O to sklo studené
A slzy co perly stvořené
Kutálí se po té tváři tiše dál….

Autor Aramgad, 10.04.2021
Přečteno 240x
Tipy 12
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, Psavec, Veršotepec, Frr, Imaginant, Barbuch S. D., mkinka, Vážka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí