Zloději

Zloději

bezedná sklenice hořkého nápoje,
bez žízně, s úsměvem pijeme z nutnosti,
dolévá konvence - učitel bolesti
bídníci nachází falešné ctnosti

vladaři morálky dokáží ovládat
ozvěny lítosti našeho vědomí
svoboda - iluze naivních otroků
utíká před námi v paprscích svědomí

povídám přestaňte, zloději nynějška
poplašné sirény hučící se slovy
zapálit papíry šířené mudrci,
přelomit propisky píšící proslovy
Autor Nao Kinjú, 21.06.2021
Přečteno 158x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková, Psavec, šerý, Frr, Marten
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...v přírodě žádná svoboda přece není, člověk se za vidinou naivně rád honí...;-)

21.06.2021 16:39:16 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí