Smutek.

Smutek.

Anotace: Z šuplíkové sbírky Kamarádům 2021.

Smutek se neschová pod pokrývku.
Slzy plynou a zní písní neomylnou.
Dech se zastavuje.
Naděje se vzdaluje.

Příroda si prozpěvuje.
Vnitřní pláč se nezastavuje.
A co dál?
Stojím dění opodál.

Pověz ptáčku a zpívej zas.
Všude temná hráz.
Už nemám sílu cosi hrát.
Disciplína v roli čas.
Oči umývám
a sedím a přebývám.

Ptáčku zpívej s hřejivostí.
Kdo je bližní?
Já nevím.
Asi ten, kdo nenosí strach.
Budu Ti ptáčku vykládat.
A smím se ještě ptát?
Pípej dál slunci,
že ho máš rád.
Autor mkinka, 04.07.2021
Přečteno 194x
Tipy 8
Poslední tipující: Amonasr, Vivien, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí