Podzimní duše

Podzimní duše

Anotace: Teskná báseň

Sbírka: Verše z bytu

Tma se rozpouští,jak tér
pomalu zaplavuje moje vnitřní orgány
a poleptala hlasivky,
jenom má duše byla,jako moře
po ztroskotání tankeru

vysoké stromy rostly
ze ztrouchnivělých pařezů
nechráněný železniční přejezd
někde u lesa cinká,jako umíráček
pro další případné sebevrahy,
jež rozhodli se zůstat na kolejích

Jsem neklidná podzimní duše
zrozená uprostřed sychravého večera
z horských mlh a plískanic
do mé kolébky padaly
pestře zbarvené listy z blízkého lesa
můj spánek rušilo
hejno vran černých jak listopadová noc
tenkrát byla taková tma
že nebylo poznat zda prší
nebo se snáší první vločky
Autor Petr27, 08.08.2021
Přečteno 235x
Tipy 8
Poslední tipující: gallatea, paradoxy, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A na chudáka rušňobodiča nemyslia...

09.10.2021 22:31:42 | gallatea

:)

09.10.2021 22:32:44 | Petr27

Ach, listopad. Je srpen a ty již sklízíš... dušičkový smutek?
Plod pěkný, ale chybí barevné líčko*
:-)

08.08.2021 23:59:14 | šerý

:) pokus o dekadenci

09.08.2021 16:09:00 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí