Fronta

Fronta

Cvaknutí kohoutku, rána jak z děla
Hlubokých zářezů pažba je plná
Tělo padá k zemi a duše ven z těla
Život z paluby smetla další vlna

Zkrs hlubiny mysli proplouvá
K čemu je moře, plné prázdných lodí
Vnitřní hlas tiše promlouvá
Pochybnost s každým stiskem se rodí

Zpěv ptáků nezní a nevoní květ
Bez východu slunce a ranní rosy
Náhle se přestal točit svět
Připraveni o vše dotekem kosy

Rozpolcená duše tíhou viny
Vzpomínky ráje a stínů vize
Andělským brkem za všechny činy
Krvavý úpis v ďáblově knize

..

Loutkářů pozvánka na temný ples
Pachuť kovu a spálené kůže
Výčitky, strach a v rukou třes
Po každém tanci, vadnou růže

Police plné sněžných koulí
Místo vloček sdílí prach
Třes vyvolá vně silnou bouři
Z nevinného pak stává se vrah

Cvaknutí kohoutku, rána jak z děla
Hlubokých zářezů pažba je plná
Tělo padá k zemi a duše ven z těla
Život z paluby smetla další vlna...
Autor Henry Canas, 17.10.2021
Přečteno 254x
Tipy 3
Poslední tipující: OpilyJohn, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle jo. Klidně i jako text písně...

18.10.2021 19:57:33 | OpilyJohn

Na píseň asi krátké, ale děkuji.

04.11.2021 11:25:15 | Henry Canas

Přesné. Před očima mi projela druhá světová válka. Vystihující pocity.

17.10.2021 13:00:42 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí