Vzpomínky v mysli

Vzpomínky v mysli

Závoj zvolna dolů padá
Opona se zvedá
A já pod tíhou padám na záda
Na vzpomínky prach sedá

Jako starý film černobílý
Promítají se mi v mysli mé
A já prosím, ještě chvíli
Ať neprožívám noční můry podruhé

Zrada, vztek, chtíč a štěstí
Vše co jsem kdy cítil
Promítají se navzdory dešti
Aniž po nich bych se pídil

Vzpomínka na starou lásku
Jak levný kov náhle zrezla
A srdce mé visí na vlásku
To láska do života vnesla

Věřím, že vyblednou jednou
Hrůzné na lásku vzpomínky
A že jiné lásky mne zvednou
A nevytvoří ve mne pomníky

Snad mysl má nebude hřbitovem
V němž každá láska má teď dlí
Snad mysl nebude mým okovem
Když nyní mé srdce spí

Snad probudí se znovu a zas
Ať pocity zas prožívám
Ať vidím zas svět plný krás
Ať život si zas užívám
Autor Odkrytá duše melancholika, 17.11.2021
Přečteno 211x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Marry31, Iva Husárková, Guldrun, danaska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vzpomínky občas bolí, vím to dobře. Ale musíme si tím projít, aby mohlo být lépe

19.11.2021 14:12:14 | Marry31

No vidíš, tyhle verše jsou už veselejší. Ráda jsem četla. Tip a pozdrav z Prahy. Daniela

17.11.2021 19:16:46 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí