Růžový sadista

Růžový sadista

Anotace: Název nevyplývá z autorova masochismu, nýbrž z Cimrmanova slovíku 'Pleteme si.'

Sbírka: Podzimněžné verše

Růžový sadista

-----------------------------------------

Ustřihnul z růžového sadu květ.

Rudou růži, co zavoněla hned,

v železo proměnil sobecký jeho cit.

 

Růže z železa,

ač bez trnů je - bodá,

a duše z růže krvácí.

 

Když však její duše zvadne,

kdopak jí hnojivo podá,

když ne Sadista růžový?

 

Železná růže chladným kovem páchne,

však on tomu smradu navykl už snad.

A když se ho zeptáš,

kam srdce z kamene ho táhne,

odpoví:

 

Do Země věčné pohody,

kde růžový jeden kvete sad,

kde dva blázínci jsou chyceni

v jejich snách snad napořád.

 

Tam on, Růžový sadista,

o keř z růží pečuje

- i když je to oba zraňuje -

o keř z růží s vůní máty,

s vůní, která zabíjí.

 

Růžový sadista však z té

vůně růže hořkosladké

radost má, ach,

radost má.

 

Autor Fráňa Šránek, 22.11.2021
Přečteno 216x
Tipy 10
Poslední tipující: Iliean06, NPPPP, mkinka, Sonador, Iva Husárková, Roser, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrá báseň, četla se dobře. Celkem jsem si pletl sadistu se srandistou, asi proto, že jsem veselá kopa jako S+S .)

22.11.2021 17:45:55 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí