Malá strana tichoty

Malá strana tichoty

Anotace: večerní

Malá strana (tichoty)

Hledat kouzla v setmělých uličkách
jako zrnka písku
když vyhaslý je v nitru svět,
jaké dojetí, co mohlo být a je nevidět.

Studeno dnes je,
zem křupe pod nohama,
studeno dnes je,
jak cizí je už dotek dlaní.
Světlo lamp jen ostýchavě žhne
v tichu petroleje.

Toliko klidu v samotě svojí,
když jiným mráz klidu bere
a přece jak svět je dvojí,
když jiní pro teď dýší sotva jen,
a ty po večerech polních cest,
širokého nebe,
doufáš v rána nových nadějí,
obzorů střídmých jako len.

Autor Dominik Plesr, 12.12.2021
Přečteno 190x
Tipy 12
Poslední tipující: Stanislav32, Iva Husárková, Vivien, Marten, šerý, Psavec, mkinka, Petr27
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké

21.06.2022 18:29:21 | Stanislav32

Krása, pohladila. ST

12.12.2021 17:54:47 | Vivien

Se hodně povedla*

12.12.2021 16:44:57 | šerý

nádhera :)

12.12.2021 15:04:05 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí