Zima šlape na paty

Zima šlape na paty

Listy všech barev
snáší se na zem,
dešťové kapky,
schránky larev,
padající jenom sen.

Kudy teče řeka větru,
tam kde život odchází,
jako poslední naděje.
Nebylo by zimy věru,
bez chladu, či závěje.

Ruka zimy natáhlá,
po dítku mladém.
Běž dítě! Šance je malá!
Vyzývá podzim ať běží teplem.

Kořeny tyčí se,
nebožák padá,
nohy stáčí se,
duše mladá,
ze země přece zvedá se.

Naděje umírá poslední,
zima však šlape na paty,
venku prší,
v blátě běží,
nebohá malá osoba.

Podlamuje se,
k zemi se snáší,
listy hnědnou,
chladnou vášní.

A tak, z listů stane se hlína,
za posledních slov,
ve sněhu usíná,
už jenom vidí,
svůj teplý domov.
Autor ondrejxsima, 05.03.2022
Přečteno 220x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Fialový metal, Kan, Psavec, mkinka, Vivien, paradoxy
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Po zimě jaro:)

05.03.2022 17:04:18 | paradoxy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí