Děti z Ukrajiny

Děti z Ukrajiny

I když bezpečí pomine,
jsou oči dětí tolik nevinné!
„Maminko, proč sirény kvílí
a slunce kouřmo nerozptýlí
z rozbitých vesnic, z hořících měst?“
„Dítě, čeká nás cesta cest,
útěk do neznáma,“ tiše povzdychne máma.
„Co jen mám honem zabalit?
Psíka a kočku musíme též vzít,
když tolik důvěřují v nás,
nenecháme je napospas.“
Nožky už capou, slziček stéká dost,
kdo by ty malé neměl rád?
Leckdo však chce pošlapat nevinnost
a oči kulkou zavírat.
Andělé strážní, teď nesmíte spát,
musíte maličkých ohlídat!!!

Vždy, když bezpečí pomine,
jsou dětské oči k pláči nevinné.
Autor Uzorita, 16.03.2022
Přečteno 172x
Tipy 10
Poslední tipující: Sonador, Marten, Krahujec, Vivien, jenommarie, Petr27, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je smutná doba

17.03.2022 10:28:57 | Marry31

:( je to tak hrozné. Den co den..

16.03.2022 21:51:58 | jenommarie

ST hodně dojemné :)

16.03.2022 21:44:19 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí