Čas

Čas

Anotace: ...nesnáším čas tak před ním utíkám...

Čas
Chodbou se vznáším vzduch polykám
nesnáším čas tak před ním utíkám
bojím se že mě přestane bavit strach
uvidím vraha i když to bude prach

Světlo měsíce skrz sklo mě užírá
noční ticho mou mysl tiše otvírá
přede mnou stojí silueta mrtvě temná
na dotek je hladká a velmi jemná

Dochází mi, že má mysl se přede mnou vnáší
miliony nálad, úvah a vzpomínek z ní srší
zjišťuji co vše v sobě skrývám
potichu si své soukromé divadlo užívám

Vše končí a mé já se opět zamyká
mám nemilý pocit, že mi něco uniká
s klidem se ve vzduchu čelem vzad otočím
v tom se do zvláštních pocitů namočím

Nechápu důvod pro vznik této změny
kolem je jen prach a holé stěny
zvláštní je, že pod tělem cítím zem
a každou vteřinou bezvládnější jsem

Kdybych svou mysl vidět nechtěla
a strachem své svědomí radši poctila
nebyla bych na kraji ničeho
mrtvá, chladná a bez všeho
Autor Never, 19.03.2007
Přečteno 258x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Strach nám víc bere než dává, nemá cenu ho poslouchat.Jdi za tím po čem toužíš a nevzdávej se toho i kdyby jsi toužila po smrti, tak ti ji nikdo nemůže upřít.Máš na ní právo.Báseň je krásná, víc nelze dodat.

30.03.2007 08:31:00 | Azazen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí