---Dívka v zimě---

---Dívka v zimě---

Anotace: Taková zamyšlená báseň za zimní melancholie...

Je zima, víska již oči zavírá
Luna vyšla, krajina zimní usíná
Vločky v krajkových oblecích
Padají z nebe na běloskvoucí sníh

A pod oslnivou měsíční září
Kráčí dívka s rdějící se tváří
Na řasách rosné má krůpěje
Vzpomínka na teplo vždy ji zahřeje

A ona teď v šatech bělavých
Brodí se v šlépějích krvavých
Zima je dívence čím dál víc
Za chvíli ze síly nezbude nic

Vítr zafoukal, svíčka zhasíná
A ona? Sladce usíná
Ubohá, tichá, nevinná
Jako ta zimní krajina

Bělavá vločka v šatech třpytivých
Roztála se jí na dlaních
Ostatní přikryly ji peřinou
Když létaly tou zimní krajinou

Zima, tak krutá s hezkou maskou
Co nemá slitování s lidskou láskou
Co v chladné duši nenalezla klid
Ta, co ji mráz nenechal žít
Autor Janeala100, 18.04.2022
Přečteno 152x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Psavec, Marry31, Pablo Kral, Kan, Sonador
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí