Vzpomínky

Vzpomínky

Anotace: Malování tahů 2022

Mami, proč tu ten strom není?
Padá hrnek.
Myšlenky se jedí lžící.
Mami, proč tu není babička?
Proč smrt je jakási klička?

Jsem v jádru holčička.
Ponorka i holubička.
Už nejsem bílá,
občas šednu a padám v prázdnu.

Hrníček se rozbil.
Svět pokračuje dál.
Přání se víří v mlžinách.
Ten strom už nerodil,
tak se pokácel.

Já tomu nevěřím
a sním o životě bez hesel.
Už tam stojí keř a plodí.
Rostou tam ostružiny.

Ale mně chybí.
I nemocný má právo na život
a nehledejte na něm viny.

Každý neseme si své odřeniny.
Milosrdenství si zaslouží i dřeviny.
Hlásejme laskavé noviny.

Kdo dá kyslík?
Není jiný utkaný.
Vesmír občas zborcený.
I on pláče nad námi.
Autor mkinka, 04.07.2022
Přečteno 198x
Tipy 16
Poslední tipující: Stanislav32, jort1, CULIKATÁ, Jeněcovevzduchukrásného, Sonador, Psavec, Kan, Fialový metal, Frr, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mkinko.. ST.. jinak to nejde... Je mi líto toho stromu. Též mi chybí. Moc působivé a krásné.

05.07.2022 22:41:15 | Narra

Moc děkuji za Tvá slova.

06.07.2022 07:58:36 | mkinka

Ale mně chybí.
I nemocný má právo na život
a nehledejte na něm viny- souhlas:-)

05.07.2022 20:18:12 | CULIKATÁ

Děkuji za Tvou podporu této básni. Je hodně osobní a jsem ráda za Tvá milá slova.

05.07.2022 20:26:18 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí