Šašek a král

Šašek a král

Anotace: Malování tahů 2022

Příběh slyšela jsem ve zvěrokruhu,
táhlý čas honil mlhu.
V tom zvláštním bdění
seděl šašek a král.

Pán před bitvou se tklivě zadíval.
Tehdy šašek na loutnu hrál.

Král řekl, že chce být sám.
Poslechl s pusou dokořán
a šoural se nocí dál.

Ráno už koně a meče jely.
Král v plné zbroji
a ve zvučném rozpoložení.

Šašek zůstal
a přestal se smát
i na loutnu hrát.

Výraz kamenný poslal na stěny.
I starý hrad s ním lál.
Zlomil strunu a chvěl se dál.

Mihotání v kolapsu snění
skončilo tichem i šuměním.
Les minulost ozvučí.
Příběh v zámecké obruči.
Autor mkinka, 16.07.2022
Přečteno 174x
Tipy 11
Poslední tipující: Frr, CULIKATÁ, Kan, Květka Š., Fialový metal, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí