Hory smrti

Hory smrti

Anotace: báseň o zrádnosti hor

Sbírka: Jitřenka v medu

Ostré bývají rohy hor,
jež se k nebi vzpínají
nastavují lidem vzdor
všem, co se v nich vyznají
smrt je pohřbí v tu chvíli,
když utrhla se sněhů masa
teskný vítr už kolem kvílí
brzy skončila jejich trasa

Povídal mi chlápek,
když stesk na lžičku,
nabíral, jak pár kapek,
zaleskla se slza na víčku
záříly statné hory v dáli
za nimi, bys ztratil zrak,
tolika lidem život vzaly,
když lavina duní, jak vlak
Autor Petr27, 21.07.2022
Přečteno 231x
Tipy 6
Poslední tipující: šerý, mkinka, CULIKATÁ, Sonador
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smutné.

22.07.2022 12:03:06 | mkinka

Kolik už lidí tam zůstalo:-(

22.07.2022 09:16:38 | CULIKATÁ

Jojo :(

22.07.2022 09:57:23 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí