Na rov vzácného člověka

Na rov vzácného člověka

Anotace: Vzpomínka na vzácného a dobrého člověka, kněze, bratra (nebo - bratříčka, jak byl zvyklý říkat), mnišským jménem Benedikta.

Nestačili jsme si dát „s Bohem“,
vše se seběhlo ze dne na den,
odešel jste
nad rozevřeným breviářem
ranních chval.

Prosté díky nestačí
vyjádřit to vše za mnoho let.
Za srdce laskavé a ucho naslouchající,
za chvíle, kdy mohli jsme jen mlčet,
a sílu ticha jen vnímat.

Jak chybí Vaše schopnost nadhledu,
i důvěra v Dárce Života
i tehdy když žádná z cest nebyla v dohledu.

Je to skoro dva roky, co se nemůžeme
potkat.
Dva roky bezútěšnosti,
nezbývá, než v setkání zas doufat.
Tam - na věčnosti.

Vím, asi moc přemýšlím,
špekuluji.
Někde v koutku duše však snad zase jednou uslyším:
„Já se ti divím, bratříčku, že to řešíš.“

Milý otče Josefe, po mnišsku - Benedikte - snad zase někdy na viděnou. A bez omezení v čase.

Autor Vianney, 11.08.2022
Přečteno 173x
Tipy 6
Poslední tipující: Jarunka, mkinka, Emily Říhová
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné vzpomínkové verše. Ráda jsem si přečetla.

28.11.2023 21:35:39 | Jarunka

Tam za věčnou branou
zase se sejdete
vzpomínky nevyvanou,
dokud budeš na světě...
Opatruj se

12.08.2022 21:37:38 | Emily Říhová

Díky.

12.08.2022 23:45:42 | Vianney

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí