S láhví v ruce

S láhví v ruce

“Sedíce na lavičce s lahví v ruce,
přemýšlí nad smutným životem,
ten, jenž nevyhnul se muce,
ten, jenž je obklopen šepotem.

První lok na láhev vzpomíná,
druhý lok tíží zvonci,
třetí lok, ten mu připomíná,
že čtvrtým blíží se konci.

Přemýšlí: "zhynout či nezhynout"
s lahví vidí každý hřích,
nesmí však nikdy zapomenout,
smrt vidí škvírou ve dveřích.”
Autor ondrejxsima, 13.09.2022
Přečteno 167x
Tipy 6
Poslední tipující: Stanislav32, Marten, mkinka, šerý, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí