Pojď, hvězdo...

Pojď, hvězdo...

Anotace: Básnička pro babičku :-(

Sbírka: Vrba

Pojď, hvězdo, pojď...vyslyš mé přání,

tady....tady do mých dlaní.

 

Maličké přání jako kvítek něhy,

jako úsměv té bezstarostné děvy. 

 

Foukej přání do všech stran,

roznes je do světa na křídlech vran...

 

Zoufalé volání o pomoc dušičce,

aby tvůj žár, hvězdo, ulevil babičce.

 

Holubičko, kam jít, kde hledat jen?

Najít zpátky čas, ten krásný sen.

 

Vidím mladou dívku, jas v oku,

první lásky....děti.....život v rychlém toku.

 

Hvězdo jasná, sviť dušičce na její pouti,

nenech ji opuštěnou, bezbrannou na poušti.

 

Světlo dohořívá, slzy padají, duše letí,

hvězda mizí.......tma.........do srdce popel smetí.

 

Vzduchem odlétá poslední hvězdný jas,

přání se rozplynulo jak lidský hlas...

 

 

 

 

Autor Rezka Štrochová, 14.09.2022
Přečteno 160x
Tipy 6
Poslední tipující: Stanislav32, Fil, Frr, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň citlivá a dávám tí plný počet bodů.

14.09.2022 17:00:25 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí