Zlá píseň podzimu

Zlá píseň podzimu

Anotace: Podzimní nalada

Sbírka: Jitřenka v medu

V chladné podzimní noci
uslyšíš ve větru
zlověstnou píseň
bubnů,varhan a polnic
v doprovodu na bolestné struny.
Během října zní v borovém háji
troubení králů lesa,
jen o kus dál na mýtině
leží černá hadí kůže

Úly dívčích ňader
jsou naplněné medem života,
jež snídáš z kamenné misky
chladné, jak hrob pokrytý sněhem
a zmrzlými růžemi,
z něhož kdosi hrál
na bubínek z kostí

Mám podzim v srdci
v němž pavouk utkal
stříbrné hedvábí
ze svých nití
v kamení roste šípkový keř
ruměncem prošívaný,
když zlaté opratě paprsků
pohání kolo Země vpřed
Autor Petr27, 30.09.2022
Přečteno 157x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Fialový metal, Sonador, Holoxicht, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsi poetou krajiny.* Ta druhá sloka k tomu, ještě originální*

30.09.2022 23:18:44 | šerý

moc děkuju potěšilo mne to :)

01.10.2022 13:30:39 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí