Svíčka

Svíčka

Když svíčka dohoří,
dál už nic netvoří.
Dělala co mohla,
i když nepomohla.

Zhasne tento plamen,
a je s ní navždy amen.
Nikdy víc už nesvítí,
nedá nic a nenutí.

Přinese světlo další svíčka,
poté tiše zavřeme víčka,
marně sníme o plameni,
o teple, které už není.

A po ránu v probuzení,
další svíce už tu není.
Za dalšího svítání,
jde druhá do pátrání.
Autor Křemen, 15.10.2022
Přečteno 179x
Tipy 6
Poslední tipující: Marten, mkinka, Psavec, Stanislav32, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí