Starý pán v chalupě

Starý pán v chalupě

Anotace: Dnes nevesele


 
Starý pán v chalupě před Plzní
hledí sám na trámy tupě.
Dávno už děvčátka neprzní,
roky už nevelí tlupě.
 
Posílal ženy své na "ÁRO",
bytosti nižšího druhu.
Často je přitáhnul za háro,
aby mu poskytly vzpruhu.
 
Jemný byl asi jak piraňa.
V Toužimi, v Jihlavě, v Nitře.
Nakonec vypekla tyrana
každá z těch chudinek chytře.
 
Za vše si vysloužil samotu,
jak kaňka v papíru vpita,
jak pavouk zazděný v šamotu,
konopí uprostřed žita.  
 
Týden již nezměnil polohu
v chalupě v okolí Plzně.
Dívá se na trámy do rohu,
dívá se tak nějak skrz ně...
 
Autor Koala, 02.02.2023
Přečteno 118x
Tipy 6
Poslední tipující: Bufik, Stanislav32, Fialový metal, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Splínohra Ti nesluší v den uprostřed týdne Koalo.
Zmuží se v dobrém muž !
Pšoukne hlasitě ...
Říhne i krkne jako kůň ...
Zařechtá z plných plic ...
Jako já bych v Tobě byl beran !
(Jen tak jsem plácnul.)
A beránčím krokem se na vlky vydáme v pohádce Ovčí babičky.
Je čtvrtek !
A stojí ... to za ... to vyzkoušet.
Bundu ... do větru (to jsem byl i já) alespoň vyzkoušíme.
Ať jsi připraven.
Kolem páté.

02.02.2023 13:47:13 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí