Stín noci

Stín noci

Anotace: Barevnost života

I páv padne unaven.
Je noc a půvab jde z kola ven.
Pera se zavřou do krunýře.
Jeho milá se vine.

Kdysi viděla jsem páva,
chodila s ním sláva.
V pražských zahradách
řekl si o pozdrav.

Teď dívám se do noci.
Plná emocí.
Freon kvílí v šachu.
Příroda umírá bez řevu.

Ekologie právě není na pořadu.
Kyslík odumírá
a hledáme jinou planetu.
Právě čpavek sežehl poslední větu.
Autor mkinka, 22.02.2023
Přečteno 143x
Tipy 12
Poslední tipující: Bufik, Tvbm, Stanislav32, Karel Letník, šerý, Psavec, Fialový metal
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Perfektní ;)

22.02.2023 15:15:14 | Karel Letník

Děkuji.

22.02.2023 15:41:08 | mkinka

No vida. I páv se unaví? No bylo by třeba. Jinak s námi "ó běda, ó běda!

22.02.2023 13:14:18 | šerý

Díky za podporu mého básnění. Drahý šerý.

22.02.2023 13:30:50 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí