Chladná

Chladná

Věky již bloudím sněhovou bouří,
věky již umrle hledám zde života,
ledová vichřice oka mi mhouří,
já jsem tu jediný ze světa sirota.
Slzy mi ztvrdly ve vousy z rampouchů,
vidno jest nic než sinavá nicota,
slyšno jest nic než šumění ve uchu,
ústa má svírá ledová němota.
Koleny brodím se ve sněhu bělavém,
paže i nohy mi nadále těžknou,
a srdce tlukot v hrudníku churavém
odbíjí poslední hodinu tesknou.
Štiplavé vločky mi bičují tváře,
konečky prstů mi prosákly ledem,
vánice ledová šaty mi páře,
nicota proniká dále mým hledem.
Kéž tělo mé zchladne jak jiskra lásky,
co zdrtila srdce mi ledovou dlaní,
kéž zima uchová navždy ty vrásky
z života bídy pod sněhovou plání.
Autor Ballónek, 08.05.2023
Přečteno 127x
Tipy 12
Poslední tipující: Aramgad, mkinka, šerý, čertííík, Floutkovskij, Psavec, Kan, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pokud se ti to líbí, tak jen tak dál ..jinak poodstup a oheň hřejivý plápolá opodál...ohřej se a rozmrzni a úsměj se do svého srdce...čeká na to, nebo ne?...
Máš hezké obraty:0)

08.05.2023 15:23:20 | čertííík

Děkuji Ti za milou a hřejivou radu :)

09.05.2023 10:54:52 | Ballónek

:0*)

09.05.2023 11:13:34 | čertííík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí