Ledové jaro

Ledové jaro

Anotace: ...jaro, na které jsem nečekal

 

 

Přišlo jaro

a místo mrazu odneslo všechen žár, co mi srdce tavil, aby jej vykoval do soukolí

tak kaleného, že vydrží lásku dávat až do skonání věků

 

Lásku pro dvě nejjemnější líce,

ruce hebké divé lvice,

nohám, co všechny střevíce

mohou závidět, neb neokouzlí více,

když kráse matky přírody

netřeba krásy díla ševce

 

Lásku k zvonu znějíc jen mým směrem, jež neutopí žádná zem ni voda

Lék na ticho jež nikomu a nikdy neprodá

za míň, než zrnko zlata ni víc než kápi kata

když s obojím, dávno tomu, byla počata

 

Lásku k pramenům vodních kruhů, jež řítí se do páru černých děr,

já mladý, plný sil, rvu kormidlem však loď si drží stejný směr,

kde z asteroidů čnící skály

rozdrtí vše na cáry

a já vím, že stejně umřu starý

v srdci osamělý

 

 

 

Autor Acqua Silente, 24.05.2023
Přečteno 80x
Tipy 5
Poslední tipující: Sonador, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí