Děd

Děd

Anotace: Stáří není vždy radostné

 

O hůlku opřený

opodál stál děd

obličej bolestí zkřivený

zanevřel na celý svět.

 

Stojí tu sám a opuštěný

ve vráskách má knihy zapsané

stojí tu shrbený a unavený

stojí tu od rána za bílého dne.

 

Jeho moudrost je zapsána

a vše, co život mu dal i vzal

vyprávět by mohl do rána

kdyby jen někdo poslouchal.

 

Vyprávět pro úsměv dětí

nebo jenom tak pro radost

proč láska je velké štěstí

a přátelství pevný most.

 

Stojí tu vetchý a poražený

možná už celou řadu let

je to tak dávno, co byl mladý

a u nohou mu ležel svět.

 

Stojí tu sám a opuštěný

pohnutím se chvěje ret

slza kane po jeho tváři

tiše pláče smutný kmet.

 

Autor neandrtalec, 01.09.2023
Přečteno 96x
Tipy 10
Poslední tipující: nehledaná, Marťas9, narra peregrini, Psavec, Lighter, cappuccinogirl, Kaňka, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně napsané. Jak se říká: "To, co jste teď vy, byli jsme i my; to, co jsme teď my, budete i vy".

01.09.2023 12:01:59 | Lighter

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí