Kde jsi králi

Kde jsi králi

Je povadlý když spí

nad hlavou natrávenou mříž

a dveřmi které vypadly

až v jeho srdci uvidíš

 

jak stínem stromů těžký chlad

na hřbetech rybích z kalných vod

sbírá se v tmavý slunovrat

zrozený z přívalů a slot

 

nad širou plání jezera

 

čezerá čezerá

tříští se ticho hlubinou

čezerá čezerá

ve vlnách hlasy zahynou

 

lámou se drtí na portály

je šero šeptáš kde jsi králi

a voda teče omílá

 

ztratil se v křídlech motýla

ztratil se v křídlech

motýla

Autor RadoRoh, 11.09.2023
Přečteno 111x
Tipy 18
Poslední tipující: mkinka, Jan Kacíř, Kaňka, IronDodo, básněnka, Sonador, Psavec, Ophelia81, CULIKATÁ, Veru, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vskutku veliká poezie.

19.09.2023 05:03:27 | Václav

Vnímám melodii, četlo se mi samo úplně plynule...:)

12.09.2023 12:04:26 | Kaňka

Cte se trochu obtizneji ( zadna jednoducha rymovanka ), ale stoji to za to. ST.

11.09.2023 19:59:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí