Zbohom priateľ

Zbohom priateľ

Anotace: zo šuplíka, nechcel som navodiť smutnú atmosféru ,ale i to patrí k životu


Zbohom priateľ

Znie tichý zvon,
jeden život zaniká
klusom vraníka
cvála k hviezdam napokon.

Mladá a už vdova, meria
cestu dookola,
od bolesti oči bolia
mať tak krídla z peria.

Len tak ti život preletel
v srdci kdesi ostáva tvoj hlas,
ten cval postretne každého z nás,
zbohom buď priateľ.

V ušiach mi stále zvoní
a pravdu povediac
bojím sa ešte viac
stáda hviezdnych koní.

Zástup kráča k tvojmu telu
chceli by sme ti venovať
niečo malé darovať
tichú spomienku celučičkú celú.

Od ženy, ktorá sa súži
v tento smutný deň
dokiaľ nám horí žitia pochodeň
uplakané ženy, tvrdí muži.

Autor IronDodo, 05.10.2023
Přečteno 120x
Tipy 18
Poslední tipující: RadoRoh, CULIKATÁ, Anfádis, Marťas9, Psavec, Matahaja, mkinka, nehledaná, RadekČ, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem

07.10.2023 05:28:36 | IronDodo

Poezie.

06.10.2023 19:12:47 | RadoRoh

Citlivé jsi to pojal a děkuji za podělení smutných veršů.dal jsi tam srdce do řádků

05.10.2023 21:07:33 | mkinka

ďakujem

05.10.2023 19:56:57 | IronDodo

Život se změní těm, co zůstávají...hezký napsané.

05.10.2023 19:45:16 | Kaňka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí