Sen

Sen

Anotace: aneb Podvědomí umí být svině

Včera se mi zdálo, že tě vidím,
a tolik jsem se bála, až se stydím,
a tolik jsem se bála, až to bolí,
když hrál jsi v mém snu včera hlavní roli.

Dneska se mi zdálo, že jsi tady,
a ten sen dopustil se těžké zrady,
že byla jsem tak šťastná jako kdysi,
než řekla jsem ti, milý, radši jdi si.

Jindy se mi zdává, že jsem sama,
opuštěná vyděšená dáma,
jen zlý sen, noční můra bez příkras,
bez zlatavého světla zpod tvých řas.

Zítra radši umlčím své snění,
vzhůru budu až do rozednění,
vzhůru budu radši v prázdném bytě,
jen s myšlenkou, že, má lásko, chci tě,...

...vzhůru budu radši v prázdném bytě,
než se znovu lapit do tvé sítě.
Autor Fractura cordis aperta, 10.10.2023
Přečteno 80x
Tipy 18
Poslední tipující: mravenec, Alala, Hledající, Rozmarýna, Roser, Fialový metal, Psavec, Lexi, Anfádis, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná - hezký se čte.

16.11.2023 03:14:50 | Alala

Moc pěkná! Obsahově, rytmicky i poeticky!

10.10.2023 20:14:29 | Žluťák

Děkuji mnohokrát :-)

10.10.2023 21:21:22 | Fractura cordis aperta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí