..Volnost..

..Volnost..

Anotace: Smutné téma...každý ji vidíme v něčem jiném...

Už nemáš sílu plakat, ani čemu se dnes smát.
Tam venku opět prší, ty vadneš, tajně umíráš.
Jsi jak přikovaný, zbylo jen duši své si lhát.
Vlasy rozcuchané, ztěžklé nohy, oči přivíráš.

Dotknout se tak deště, pár kapek, znovu vstát.
Proč být ve vězení? Samotka je jen celou bolesti.
Nemá cenu hádat, zda zrovna tobě muselo se stát,
že oddechuješ zvolna, potápíš ve své slabosti.

Dál jen hledíš skrz okna, hledáš útěchu i spásu.
Být tak volný, průtrž mračen pozvolna ustává.
Měl jsi všechno, byt, peníze, mladou dívčí krásu.
Však něco ti chybí, To co za mříží dál zůstává.
Autor Severka, 31.03.2007
Přečteno 336x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já před Tebou, děvče smekám! Máš obrovský talent! Ty nechceš jen "psát", ty doopravdy píšeš poezii, mazlíš se s češtinou. Slovní zásoba.
Co báseň to další a další invence.
Držím Ti palce
Judita

14.04.2007 18:38:00 | Judita

Hm...to nejdůležitější...

02.04.2007 14:41:00 | Favi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí