Výlov rybníků

Výlov rybníků

Anotace: Jedna podzimní báseň

Loudám se uplakaným
podzimním ránem
jak plně naložený nákladní vlak
jež převáží kulatiny na pilu.
V listopadovém dešti
jež šelestí
skrz žluť stromů
náhle osleply kulaté oči rybníků
když zkřehlí rybáři notně posilnění
rumem a medovinou
z nich vodu vypouští

Vidím tě stát opuštěnou
u místního hřbitova
jež o dušičkách tone
v záplavě luceren, květin a hořících svící.
zatímco chladný vítr se potuloval mezi náhrobky
a ztěžka sípal
v záduchovém záchvatu

Stůjte klidně
vy košatí strážci cest
přesto že do vás vítr buší
železnými pěstmi
dokud statné tělo dubů
z kořenů nevyvrátí
je podzim a zlaté listy
z větví padají
docela lehce
jako prach
do historických varhan
Autor Petr27, 05.11.2023
Přečteno 63x
Tipy 13
Poslední tipující: Pettie, mkinka, IronDodo, šerý, Sonador, o3_gambit, Žluťák, Anfádis, MatyhoZmaty, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí