Kapitalistické šílenství

Kapitalistické šílenství

Anotace: Vždy jsme byli utlačovaní a pod mocí někoho. Taková je bohužel mentalita oveček českých. Jsem zvědav, zda někdy příjde "bojovník" jako Jan Žižka....Horáková....

Kapitalistické šílenství v zemích českých

 

V samotném srdci Evropy

malebná země ležící

národ to mírumilovný

by nikdy nebyl strůjcem války

 

Zemička s lidmi rovnými

zodpovědnými a pracujícími

zadušená kapitalistickými panstvy

vykořisťována nelidskými svinstvy

 

Národ povstane a lidé půjdou volit lepší svět, systém i politiku.

 

Ceny všeho jsou nadsasezené s abnormálním ziskem. Prodejci (domluvené obchodní řetězce ale i firmy s energiemi) si dávají přirážku mnohdy až 200% . Dělají to „nejmenované“ zahraniční společnosti  především z Německa, Velké Británie, Holandska a dalších evropských států, kdy mají na českém trhu volnou ruku. Prozatím není v ČR legislativně uzákoněno, aby byl možný prodej zboží BEZ české etikety, tedy informací o složení daného výrobku, trvanlivosti…

Stačil by tento zákon uznat českou vládou a trh by byl mnohem otevřenější, provázán konkurencí… schopnostmi konkurence jiných (levnějších) výrobků a ceny zboží by se u všech nejen potravin snižovaly.

Ale proč? Vládě vyhovuje nejvyšší DPH v Evropě, inflace a vysoké ceny všeho… protože jsou domluvení. Je až zarážející , kdy zahraniční společnosti operují s cenami v poměru reálná mzda/ nákupní síla, což svědčí a o extrémním vykořisťování.

Český národ je opět ve válce, tentokrát ekonomické.

 

Autor Krahujec, 19.11.2023
Přečteno 122x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ti co nám vládnou, ty co jsme volili, ti žijí doslova v jiné a mnohem krásnější realitě, nežli většina národa, a to tak bylo, je a bude, a není to jen u nás v Čechách. Jak by řekl křesťan, modleme se, aby nebylo hůř a čiňme druhým tak, jak si přejeme, aby bylo činěno nám.Bodík za ekonomický nadhled.

25.11.2023 19:22:16 | Jeněcovevzduchukrásného

Souhlasím, že máš důvod tohle psát. Věci jsou bolestné a ti nahoře se tváří, že se nic neděje. Schytavaji to ti dole.
A s tím se dá jen něco konstruktivního dělat.
Nesouhlasím, že jsme národ mírumilovný, holubičí, co nikdy by válku nezačal. Lidí v sobě dusí spoustu zlosti, kterou si denně vylévají na spoluobcanech v dopravních prostředcích, obchodech a v komentářích online.
Držím nám všem palce, ať jsme schopni aktivně věci měnit, jít za tím dobrým a HLAVNĚ znovu, něco s věcmi aktivně dělat. Krůčky stačí.

19.11.2023 12:34:43 | Edina Elwes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí