VZPOMÍNKY AŽ ZA HROB

VZPOMÍNKY AŽ ZA HROB

Anotace: ...

 

Foto: Jean Marc Bonnel

útržky vzpomínek
jak jiskry hořících polínek
když prolétnou komínem
a pak se zhroutí
pokukovaly po mě
z temných zákoutí
spláchnul jsem je
ze džbánu zvětralým vínem
ale přicházely další
jak vrbové proutí
když se točí a kroutí
celé roje
zryty mojím stínem
proč ale bojím se mých vzpomínek
tak rychle, do zbroje!
ale jistě mezi nimi i krásné budou
však kterých bát se mám více
ty zlé mám už v sobě ukryté
vzpomenout si na ně
umřel bych asi nudou
ty krásné ale mám strach si vybavit
co když mě přemůžou
a já začnu zase snít?
vstal jsem a přiložil dříví do kamen
dopil jsem sklenici
a usadil se pohodlně na můj trůn
a nechal plynout mé vzpomínky
jednu po druhé
jako mé milenky
já, ten věčný trubadůr
bylo to krásné odpoledne
krásné vzpomínky zapíjené
sladkým vínem
s mou poslední vzpomínkou
jak jiskry hořících polínek
proletěl jsem začouzeným komínem

jedna vzpomínka
ta ze všech nejhezčí
zůstala dlouho sedět u těch kamen
pak prstem udělala kříž

   a řekla: Amen

Autor mapato, 29.12.2023
Přečteno 114x
Tipy 16
Poslední tipující: jort1, Anfádis, Marťas9, Iva Husárková, šerý, Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, Žluťák, Frr, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vzpomínek-z polínek, a jejich jisker. Syčí, lupou. A plameny, jak tanečníci spolu v jednom reji, svuj hlad do uhle nasytit si chtějí.
Ach ty naše příběhů zežloutlé listy, tak dávno tomu, že nejsme si jisti. Zda to byl sen, nebo letmý dotyk, jen?
Vláďo, a se těším, co mi přinese zítřek, aby mi mohl přínest pozítří. Pozítří zas... a tak dále. Však ještě tolik krásy nenadálé.
Pěkně prosíváš si minulost. A v řešetu tolik do budoucna uvízlých vzpomínek. Dnes již dychtivostí napučených semínek.
Rád jsem se u tebe zastavil. Jsem s tebou v dobré společnosti*
... a pěkně "napasovné" foto*

29.12.2023 23:51:15 | šerý

Ráda jsem četla i jsem citila sílu slov,vladiku.

29.12.2023 12:54:14 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí