Mrtvé děti a štěstí

Mrtvé děti a štěstí

Anotace: taková úvaha ze hřbitovní zdi

Mrtvé děti a štěstí

Oprýskaná hřbitovní zídka
podemnou krčí se a chvěje.
Staré zdivo se drolí pod prsty.
A hrobečky neviňátek lesknou se v trávě.

Z betonu a kamene
jsou tvary křížů,
které už dávno ohladil čas.
Pod nimi spinkají bezejmenní .

Tak tu sedím a říkám si,
pod kterým z nich je pohřbeno štěstí?
Možná pod všemi.
U každého tělíčka trochu.

Za slzy, co pro ně vyplakali.
Za úsměvy, když poprvé otevřeli oči.
A alespoň za naději
pro ty,
kteří světlo světa nikdy nespatřili.

Dobrou noc, štěstí.
Spi si dál ve svých hrobkách
pohřbené...
A já si za všechny řeknu,
jestli je žít opravdu tak krásné...
Autor Gabrielle Taroka, 03.04.2007
Přečteno 315x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pro mě moc smutné, žádné dítě se mi nikdy nenarodilo.

13.04.2007 20:37:00 | Liv

...je ! ...

04.04.2007 05:03:00 | WhiteSkull

...je

03.04.2007 21:35:00 | no

Teda holka..překvapuješ..:)

03.04.2007 19:17:00 | Favi

Žít je krásné... ale člověk v tom musí umět chodit... někdy je to pěkně těžký...

03.04.2007 18:51:00 | nonick

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí